Dnes už vím, kde hledat práci

“Vážená paní Mandysová,

rád bych Vám a Vašim kolegům poděkoval za příležitost, kterou jste mi nabídli prostřednictvím portálu JOBCVEYE, a kterou jsem po krátkém zaváhání využil. Dnes jsem opět spokojený, vyrovnaný a hlavně zaměstnaný.

Rád bych čtenářům popsal situaci, do které jsem se letos dostal, protože si myslím, že se to může stát komukoliv z nás a obvykle to přijde ve chvíli, kdy to nejméně čekáte a nejste na to připraveni. Třeba můj příběh někoho inspiruje a pomůže posunout se dál  a překonat těžké období bez práce.

Pro začátek bych zdůraznil, že jsem nikdy neměl problém sehnat práci, jsem pracovitý a cílevědomý  člověk, který dotahuje věci do konce a v zaměstnání jsem byl vždycky úspěšný.

Vystudoval jsem gymnasium a následně Vysokou školu ekonomickou v Praze.

Po škole jsem začal svou praxi na pozici obchodního zástupce pro jednu mezinárodní firmu, kde jsem se v průběhu 5 let vypracoval na manažera obchodního týmu. To byl skvělý odrazový můstek pro mou další kariéru.

V průběhu let jsem získal mnoho zajímavých kontaktů a zkušeností a jednoho krásného dne přišla od mého dlouholetého obchodního partnera pracovní nabídka, která se prostě neodmítá. Byl jsem přijat na pozici ředitele české pobočky významné mezinárodní společnosti.

Vše se zdálo být ideální, až přišla po 3 letech rána z čistého nebe. Zastoupení společnosti bylo z ČR přesunuto dále na východ a já se ze dne na den stal, po několika letech úspěšné kariéry, nezaměstnaným.

Po několika týdnech odpočinku jsem aktualizoval svůj životopis a odhodlaně začal hledat aktuální nabídky práce.

Při vyhledávání práce jsem však zjistil, že internet je plný nabídek práce typu finanční poradce, realitní makléř, pojišťovací agent, prodejce všeho možného i nemožného, expert na refinancování apod. , ač to bylo leckdy pěkně zaobaleno do názvu manažerské pozice. To nebylo nic pro mě, po tolika letech praxe  a s takovými zkušenostmi jsem neměl chuť začínat od nuly běháním po ulici nebo podomním prodejem.

Vyselektoval jsem tedy použitelné pracovní pozice a reagoval na ně zasláním svého strukturovaného životopisu a motivačního dopisu.

Následujících několik měsíců pak bylo naplněno odmítáním ze strany personálních agentur, minimální komunikací a množstvím automaticky rozesílaných emailů s ujištěním, že budu kontaktován v okamžiku, kdy budu vyhodnocen jako vhodný kandidát. Byl jsem frustrován a mé sebvědomí bylo na nule. Bylo to nekonečné.

Jednoho dne se kamarád úplně náhodou zmínil o videoživotopisech a webovém portálu www.jobcveye.com.

Neměl jsem tušení, o co jde, zda to vůbec funguje v našich končinách, ale neměl jsem co ztratit, tak jsem překonal prvotní nejistotu a můj vrozený ostych z kamery, na portálu jsem se zaregistroval (pokolikáté už?) a natočil svůj první videoživotopis. Nakonec musím konstatovat, že u toho byla i docela legrace.

Samozřejmě když jsem se poprvé uviděl na monitoru počítače, skoro jsem se potrhal smíchy, ale na třetí pokus jsem natočil videoživotopis, se kterým jsem byl  relativně spokojen a začínal jsem věřit, že toto je cesta. Už samotný fakt, že jsem videoživotopis natočil mi zlepšil náladu a významně zvednul sebevědomí. Začal jsem si opět věřit. Mé snažení brzy přineslo ovoce.

V následujích 3 týdnech mě kontaktovali pracovníci portálu jobcveye s tím, že 3 firmy, které s portálem spolupracují mají zájem o osobní setkání a naplánovali se mnou termíny pracovních pohovorů.

Moje seběvědomí raketově vyletělo směrem vzhůru, říkal jsem si, že pokud mě prostřednictvím videoživotopisu v daných firmách viděli a slyšeli, tak zájem o mě musí být vážný.

Na pracovní pohovory jsem tedy šel naprosto klidný, bez trémy, snažil jsem se působit sebevědomě, přirozeně….a nakonec jsem si ještě mohl vybírat.

Neumíte si představit, jaký to byl po mnoha měsících pocit!

Dnes pracuji na obchodní manažerské pozici, kde mohu plně využít své znalosti a zkušenosti a jsem zase spokojený.

Paní Mandysová, ještě jednou Vám chci poděkovat, moc jste mi pomohla, zejména tím, že jste mi dodala sílu a pocit, že nejsem ztracen.

Současně přeji všem vašim uchazečům, kteří natočili své videoživotopisy, aby brzy našli práci, kterou chtějí a všem uchazečům, kteří stále ještě váhají, aby vzali svůj život do svých rukou a vykročili správným směrem.

S pozdravem

Jirka z Plzně

Panu Jiřímu vřele děkujeme za milá slova, přejeme mu mnoho štěstí a úspěchů v pracovním i soukromém životě a věříme, že budeme nápomocni i spoustě dalším uchazečům hledajícím práci.